Powrót do Pomocy

Konta pracowników – uprawnienia i dostęp

Stworzenie kont pracowników pozwala na przyznanie osobnego loginu i hasła każdemu z pracowników.

 

Dzięki stworzeniu kont swoim pracownikom:

  • Unikasz konieczności zmiany głównego hasła, gdy zmienia się Twój pracownik. Tylko główne konto sprzedawcy (oznaczone gwiazdką z lewej strony tabeli) może tworzyć i edytować dane innych kont pracowników.
  • Masz możliwość określenia, do których elementów w systemie mogą mieć dostęp pracownicy. Możesz odebrać pracownikom dostęp np. do statystyk, wybranych statusów, czy np. wystawiania aukcji i zarządzania nimi.
  • Wiesz który z pracowników napisał wybrany e-mail, dodał wpłatę do zamówienia, czy przeniósł dane zamówienie do innego statusu. Każdy pracownik zawsze zalogowany jest na swoje konto (osoba zalogowana oznaczona jest w górnym pasku strony). To rozwiązanie pozwala na sprawdzenie który z pracowników wykonał daną akcję w systemie. Dzięki temu możesz szybko namierzyć osobę odpowiedzialną za wysłanie np. niepożądanej wiadomości e-mail lub omyłkową zmianę statusu zamówienia.
  • W dziale statystyk możesz sprawdzić jak wydajni są Twoi pracownicy. Jeden z wykresów wskazuje ilość zmian danego statusu zamówień przez danego pracownika w określonym zakresie czasu.
  • Możesz stworzyć zestaw automatycznych akcji z warunkami co do danego profilu pracownika.

Tworzenie profili pracowników

By stworzyć konta swoim pracownikom, przejdź do zakładki Konto ➝ Profile pracowników.

Uprawnienia

Podczas tworzenia kont określ przywileje pracowników oraz domyślną drukarkę dla danego konta.

 

Historia logowania

W zakładce Historia logowania (Konto ➝ Profile pracowników) dostępna jest historia logowań (również nieskutecznych) wszystkich pracowników do panelu Base.com danej firmy.

 

historia-logowan-pracownikow-do-Base.com

 

 

W historii przechowywane są logowania ze 180 dni wstecz. Nie ma możliwości sprawdzenia wcześniejszych logowań.

 

Czy ten tekst był pomocy?

Powrót do Pomocy